login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Nota's op tutorial:

Tutorials > Webserver > SSL op Windows Server 2003
Pagina:

Reacties op de tutorial SSL op Windows Server 2003


Offline  Stijn
Gepost op: 11 juni 2006 - 11:58
PHP expert

goed artikel. Vind het nogal duur om 2 servers te kopen voor een certificaat te installeren die toch (on)geldig is . Maar me vraag is of dit ook kan op een Linux server? Of is SSL enkel voor Windows servers bedoelt?

stijn

Offline  nemesiskoen
Gepost op: 11 juni 2006 - 12:06
Gouden medaille

PHP expert


Ik zie geen reden waarom het niet op Linux kan. Overigens kan je beter gewoon een certificaat aanvragen aan een algemen server en hier (waarschijnlijk) een klein beetje geld voor neer tellen en alles door derden laten beheren. Het is gewoon leuk dat je kan zien dat je het zelf ook kan.

Wat bedoel je hiermee:
Citaat:
Vind het nogal duur om 2 servers te kopen voor een certificaat te installeren die toch (on)geldig (???) is .

?

Offline  Stijn
Gepost op: 11 juni 2006 - 12:22
PHP expert

Je hebt een server A en server B nodig beide met een Win Server 2003 erop. Ik zou het graag wel eens willen proberen , maar dan op een linux server'ke 

[edit]

met dat ongeldig bedoel ik dat het niet officieel is maar je zei het al: "het is om te proberen".

Offline  nemesiskoen
Gepost op: 11 juni 2006 - 12:48
Gouden medaille

PHP expert


Ik bedoelde: 'wat bedoel je met "ongeldig"'? Hoe je het ook keert of draait, je hebt een Certificate Server nodig, dus is de kans dat je bij Linux ook 2 servers nodig hebt 99%.

Offline  Gerard
Gepost op: 11 juni 2006 - 18:01
Ouwe rakker

VMWare kan hier best een oplossing voor bieden 

Offline  Maarten
Gepost op: 12 juni 2006 - 14:10
Erelid

Onder Linux is dat simpel, aangezien dat dan toch Apache is. Je kan ook Apache onder Windows draaien en daaronder een SSL-certificaat, allemaal hetzelfde.

En ik weet niet of dat van die 2 servers volledig klopt? Of toch niet onder Linux dan? Bij mijn weten heeft Thijma geen Certificate Server (niet dat ik dat hoor te weten maar ik zou het gwn gek vinden), en ik heb daar ook een certificaat op gebruikt een tijd terug.

http://www.goog...n&meta=

Offline  nemesiskoen
Gepost op: 12 juni 2006 - 16:35
Gouden medaille

PHP expert


Normaal gezien zou dat bij Linux hetzelfde moeten zijn.
Mogelijk komt dat certificaat niet rechtstreeks van thijma maar heeft thijs dat aangevraagd (op de normale manier) bij een officiele certificate server (oid) en zo dus verkregen.
En die link die je geeft verwijst naar sites die het bovenstaande beschrijven. Dat je dus een externe certificate server gebruikt. Dit heb ik natuurlijk niet gedaan omdat het anders 2 dagen (of zelfs meer, in een van die artikelen staat een week) duurt. Ik denk wel dat je een certificate server nodig hebt, ook bij linux, maar dat je hier dus gebruik kan maken van een (tragere, of in ieder geval een waarvan je het niet kan forceren) externe certificate server.

Pagina:

Enkel aanvullende informatie is welkom. Geen prijzende of afkeurende reacties.
 
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.014s