login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Nota's op tutorial:

Tutorials > PHP > FFMPEG installatie [Windows] en gebruik
Pagina:

Reacties op de tutorial FFMPEG installatie [Windows] en gebruik


Offline  Joost
Gepost op: 17 juni 2009 - 22:19
PHP expert

Het wordt mij nu niet helemaal duidelijk waarom je de extension nu toevoegt aan PHP.. is wat je doet niet simpel een commando uitvoeren naar de server met de functie exec? Hiervoor hoeft, iig met een unix server, geen PHP extensie voor geinstalleerd zijn. Kun je me dit uitleggen?


Verder is je klasse niet echt een klasse, maar dit is een perfect voorbeeld van een functie als klasse. Je maakt hier geen enkel gebruik van de mogelijkheden van klassen, de code die je nu gebruikt is perfect voor een functie. Deze extension is echter wel goed bruikbaar voor een klasse, dat is nog wel een verbeterpuntje. 

Offline  Raze
Gepost op: 17 juni 2009 - 22:33
PHP beginner

zonder die DLL's en het zinnetje in php.ini heb ik het niet aan de praat gekregen (in XAMPP welteverstaan) , dus volgens mij is het wel echt nodig om deze extensie te installeren.
Een iv met een unix-server: ik heb daar geen ervaring mee, dus ik zou je absoluut niet kunnen uitleggen of daar al dan niet een php-extensie voor geinstalleerd moet zijn, sorry.

Van die klasse: dat is inderdaad geen klasse zoals een klasse zou moeten zijn, meer een functie, maar jij maakt melding van alle mogelijkheden van klassen. Het was misschien beter geweest om deze voorbeelden, aangezien het nogal eenvoudige voorbeelden zijn, in een functie te schrijven ipv een klasse.

Offline  Joost
Gepost op: 17 juni 2009 - 22:38
PHP expert

Ik heb even gegoogle'd ondertussen, en vond dit: http://ffmpeg-php.sourceforge.net/doc/api/. Ik denk dat dat de extensie zelf is, en dat je met de DLL's in windows alleen het programma'tje zelf installeert. In ieder geval is het ontbreken van deze klasses in de tutorial toch wel een gemis hoor.. Het is., _geloof ik_, waar de hele extensie toch om draait.

Offline  Raze
Gepost op: 17 juni 2009 - 22:41
PHP beginner

klopt, maar ik heb het dan ook in windows gebruikt.
In verband met die klasses:
Ik heb vooral in deze tutorial willen aantonen hoe je via een command een video kan converteren, of hoe je een foto van een video kan maken.
Deze klasses doen vooral dingen achteraf, met de data.
Het is inderdaad zo dat dit ontbreekt in de tutorial zelf, misschien had dit er beter ingestaan.
Ik denk dat ik dan het beste een link naar die tabellen leg, ipv deze klakkeloos over te nemen, kwestie van de copyright te respecteren.

Offline  Joost
Gepost op: 17 juni 2009 - 22:45
PHP expert

Deze klasse's zijn toch wel een erg belangrijk onderdeel van deze extensie. Wat jij nu min of meer uitlegt is hoe je ffmpeg installeert als gewone windows library (dat doe je met de DLL's) en je die aanspreekt via PHP.net: exec, welke is om commandos (e.g. programmas) uit te voeren op de server.

Offline  Raze
Gepost op: 18 juni 2009 - 19:40
PHP beginner

klopt, maar ik bespreek ook hoe het commando wordt opgebouwd.
Ik heb over die klasse inderdaad niets geschreven, omdat dat gaat over het benaderen van een video via ffmpeg en er informatie van ophalen.

Wat ik heb besproken, is het converteren van een video via het programma ffmpeg.exe, benaderd door php.

Een commando uitvoeren via exec() is inderdaad eenvoudig, maar ik heb de verschillende opties besproken voor het opbouwen van zo'n commando.
je kan wel ffmpeg.exe -i input -f output doen, maar als je geen extra opties ingeeft, krijg je een output die exact is aan de input.

Offline  Joost
Gepost op: 23 juni 2009 - 22:49
PHP expert

Het commando is niks anders dan het programma zelf, hierin is geen relatie met PHP. Nu kan je net zo goed uitleggen hoe je (in UNIX) bijvoorbeeld transmission-remote installeert en die benadert via PHP.net: exec. De extentie enablen, wat je uitlegt, komt voor de rest helemaal niet terug in je tutorial. Ik heb het niet getest, maar ik weet haast wel zeker dat de code die je geeft ook werkt zonder dat je de extentie enabled. Aangezien je titel FFMPEG en PHP is, moet je toch wel uitleggen wat die extentie toevoegt. Vind ik.

Offline  Raze
Gepost op: 24 juni 2009 - 14:10
PHP beginner

ik zal dan een stukje veranderen als dat mag. Dat ik die 2 klasses weglaat en dan uitleg hoe je via FFMPEG en PHP dingen kan doen met mediabestanden.

Moet dit wel nog schrijven.

  Onbekend
Gepost op: 04 juli 2009 - 18:02
Verbannen

Ik vind het eerlijk gezegd een niet al te beste tutorial. Er is geen PHP-extensie nodig om programma's uit te voeren, exec() is genoeg. Ook leg je ffmpeg niet echt goed uit, je had beter een online man-page kunnen posten van dit commando, bijvoorbeeld: http://linux.die.net/man/1/ffmpeg

Ook behandel je alleen Windows, terwijl een merendeel van de webservers op Unix draaien.

Offline  Raze
Gepost op: 06 juli 2009 - 14:25
PHP beginner

die pagina die jij in je link zet, daar staat hetzelfde in als wat ik doe in de tutorial...

de titel is slecht gekozen, daar ben ik nu wel uit: uiteindelijk gaat het in deze tutorial vooral om de command op te stellen.
Ik weet dat iedereen wel via exec() een commando kan uitvoeren,
maar door exec(ffmpeg.exe) te doen gebeurt er juist niets, en ik heb in deze tutorial op een rijtje proberen te zetten hoe je een vido kan bewerken/converteren door het commando aan te passen. Een daarna een kleine toepassing in php.

Dus eigenlijk staat die "en PHP" in de titel er echt niet goed

Pagina:

Enkel aanvullende informatie is welkom. Geen prijzende of afkeurende reacties.
 
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.016s