login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Showcase:

ShowcaseSitekeuringen >  Street Design

Gegevens:
Gepost door:
sibokker
URL:
http://www.street-desi...
Hits:
1241
18 +:
Nee
Aantal stemmen:
0
 Huidige score:
50

Sitemeter:
(50)

Beschrijving website:

Graag feedback op het design, de code en de gebruiksvriendelijkheid.


Pagina:

Offline  Pieter
Gepost op: 17 december 2010 - 08:40
Gouden medaille

SEO guru




Je richt je pijlen op gebruiksvriendelijkheid. Wat is er gebruiksvriendelijk aan je eigen site? Volg je usability blogs?
Dit is niet bedoeld als afbreuk maar als feedback. Ik merk gewoon dat er op gebied van usability gewoon nog heel wat beter kan. Daarom is het wat gek dat je je focus daar zo op legt... (ik wacht nog even met een score en meer feedback)

Offline  gerits
Gepost op: 17 december 2010 - 11:36
Lid



Als ik het goed begrijp heb je een bedrijf opgericht en wil je hier website mee gaan verkopen. Maar op deze manier klopt er toch iets niet. Als je een webdesign bedrijf hebt moet je website eruit springen, klanten een wow gevoel geven als ze op de website komen. Een dergelijk ontwerp kunnen ze ook nog zelf in Frontpage. Ik kan hier alleen maar in herhaling vallen met de meest basis regels voor het bouwen van een website:
- Zorg dat het een geheel vormt
- Gebruik kleur en juiste kleurcombinaties
- Zorg voor een duidelijk menu (een menu dat in de achtergrond blend is niet duidelijk)
- ...

Wel goed dat je je formulieren mooi beveiligd om te zien of alles in gevuld is. Hier kan je wel best op voorhand even aanduiden wat verplicht is, want bij een formulier als de offerte is niet alles verplicht in te vullen.

Ik vindt je websites niet mooi en niet professioneel genoeg om ze te verkopen. Je had beter eerst laten keuren en geoefend voor je je bedrijf had opgericht.

Nog enkele opmerkingen over de content:
Citaat:
Aangezien het opvragen van websites via mobiele telefoons in de lift zit, wordt de website zo ontwikkeld dat ook via je gsm deze probleemloos kan geraadpleegd worden.

Mooie manier om te zeggen dat je heel eenvoudige websites maakt. Je moet je op een betere gebruikers-ervaring voor de desktop richten, en als de klant een mobiele versie wil, maak je die er bij. Maar een veel te eenvoudige site maken en dan promoten dat deze goed toegankelijk is via mobiele apparaten is geen goeie manier van werken.

Citaat:
Street Design maakt bij het ontwikkelen van websites vrijwel geen gebruik van Flash. Een Flash-website bestaat uit zogenaamde gesloten bestanden die niet kunnen gelezen worden door zoekmachines. Bovendien zijn deze websites grafish zwaarder waardoor ze trager laden.

Iets wat je niet kan, kan je beter over zwijgen. Dit is geen niets waar mee je klanten gaat aantrekken. (grafish -> grafisch?)

Offline  WouterJ
Gepost op: 17 december 2010 - 14:15
HTML gevorderde



Een design vind ik hier ver te zoeken. Dit is gewoon een design voor een beginner.
Als je een beginner bent:
Denk niet meteen dat je een webdesign bedrijfje kan oprichten als je HTML/CSS kan. Hier komt veel meer bij, dingen zoals:
- creativiteit
- het maken van een goed design
- juiste kleurencombo's kiezen
- ...

En dan nog wat punten:
- De website zweeft helemaal.
> Je hebt een background die heel standaard is en niet mooi.
> Daarop heb je een losse header
> Daaronder zweeft er ergens een menu.
> Dan heb je een content met tekst in het niets samen met een sidebar.
~ Probeer 1 geheel te maken. Door bijv. alles aan elkaar te zetten door blokken.

- Je gebruikt niet echt goede kleurenschema's. Het kiezen van goede kleuren is een van de moeilijkste dingen. Zo moet je 1 of 2 hoofdkleuren kiezen. Deze mogen best wel wat lichter zijn, maar niet fel. Daarom heen kies je wat donkere kleuren en je maakt variaties op die hoofdkleuren. Je moet hierbij in gedachte houden om geen chemische kleuren te gebruiken, maar kleuren die je buiten tegenkomt.
~ Handige links: http://kuler.adobe.com en http://www.colorschemer.com
- Waarom 2 keer je menu? (boven en onder de header)
- Die icons (bijv. twitter) zijn veel te groot en springen er nu echt uit.
- Mailto is een oude functie. Gebruik gewoon PHP.

Offline  gerits
Gepost op: 17 december 2010 - 14:26
Lid



Waldio schreef:
- Mailto is een oude functie. Gebruik gewoon PHP.

Mailto is totaal niet verouderd, hou het maar op je site ;) Ik stuur liever een mail via mijn eigen mail client dan via een website

Offline  WouterJ
Gepost op: 18 december 2010 - 12:31
HTML gevorderde



gerits schreef:
Mailto is totaal niet verouderd, hou het maar op je site ;) Ik stuur liever een mail via mijn eigen mail client dan via een website

Ik ben van mening dat mailto totaal niet gebruikersvriendelijk is. Gebruikers willen altijd op die website blijven, ze willen geen pop-ups en dus ook niet dat outlook opeens wordt gestart.

Offline  gerits
Gepost op: 18 december 2010 - 13:19
Lid



Waldio schreef:
[..quote..]
Ik ben van mening dat mailto totaal niet gebruikersvriendelijk is. Gebruikers willen altijd op die website blijven, ze willen geen pop-ups en dus ook niet dat outlook opeens wordt gestart.

Irrelevante discussie, maar sibokker heeft een contact formulier, en als je dan toch nog ergens een email adres zet kan je er beter een mailto functie achter stoppen. Maar om het een oude functie te noemen is helemaal fout.

Offline  Pieter
Gepost op: 27 december 2010 - 12:47
Gouden medaille

SEO guru




Helaas, geen antwoorden van Sibokker. Zo krijg je ook niet meer feedback.

Blijkbaar was je enkel uit op de link? Je beseft toch dat als klanten je Googlen Sitemasters op de 3e plaats zien met enkel negatief commentaar zonder dat je de moeite doet erop te reageren?
Je klanten zullen zelf wel de conclusie kunnen trekken.

Offline  sibokker
Gepost op: 19 februari 2011 - 14:23
Nieuw lid



Excuses voor de late reactie, maar bedankt voor de feedback.
Ik besef dat deze site niet echt je dat is. Ik heb deze een tijdje geleden gemaakt en zou deze inderdaad eens wat beter moeten maken.

Wat ik wel nog wil vermelden: mijn doelgroep is de lokale bakker en beenhouwer (mijn prijzen vind ik aan de goedkope kant). Klanten weten dus wat ze mogen verwachten. Ik ben nu voor 3 klanten bezig. Aangezien ik daarnaast nog fulltime werk, is dit meer dan voldoende.

Pagina:
Posten van een reactie is niet mogelijk.

 Bekijk:

 W3 Validiteit:
W3.org Validiteit

 Laatste toevoegingen :
[13-01] World of Captai...
[20-08] Eerste website
[19-07] PatrolServer - ...
[15-01] Schaken
[23-09] umuziek
[05-07] AdvertentiePlek
[17-04] Ingangsexamen G...
[25-01] seventie
[20-07] Finactum
[18-05] sopularity
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.041s