login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Showcase:

ShowcaseSitekeuringen >  Shields of the Plainsindians

Gegevens:
Gepost door:
Shieldmaker
URL:
http://www.plainsindia...
Hits:
1139
18 +:
Nee
Aantal stemmen:
2
 Huidige score:
70

Sitemeter:
(70)

Beschrijving website:

Hallo, is het mogelijk mijn vernieuwde website http://www.plainsindians.nl op inhoud en funktionaliteit te beoordelen ?

John Groeneveld
info@plainsindians.nl


Pagina:

Offline  voltrex
Gepost op: 03 mei 2009 - 19:39
LidVind het wat leeg enzo... 

Offline  urqbz
Gepost op: 03 mei 2009 - 22:15
PHP interesseIk heb een aantal dingetjes:

Je code is invalid (9 errors)

Je gebruikt tabellen ipv div's om je pagina te positioneren, tegenwoordig word dat namelijk veelal gedaan met zogenaamde div`s en Cascading Style Sheets, die ervoor zorgen dat als je bijvoorbeeld voortaan alle kopjes (<h1>) rood wilt hebben je dit niet op elke pagina hoeft te wijzigen (meer over css is te vinden bij de tutorial-sectie)

Je titels zijn niet gebruikers-vriendelijk (overigens zullen zoekmachines er ook erg weinig mee kunnen) namelijk voor je eerste pagina "index", en voor een willekeurige andere pagina, bereikbaar via het menu, "mapplains indians ned"?? Geef duidelijke titels!

Ook merk ik dat je content en je navigatie niet gescheiden zijn, dat wil zeggen maak je een nieuwe pagina over een ander schild o.i.d (ik heb van je inhoudelijke zaak geen verstand dus interpreteer dit niet als ironie, s.v.p.) dan moet je dat in je menu aanpassen op al je pagina's. Ik raad je aan gebruik te gaan maken van een pagina-systeem, of op zijn minst van frames (alhoewel die al tamelijk verouderd zijn, maar ze zijn wel makkelijker te bouwen voor een beginner, Een tutorial over frames )

Als ik je code bekijk valt mij ook op dat je voor je plaatjes spaties hebt gebruikt in de bestandsnamen. Zeker voor webgebruik wordt dit sterk afgeraden, omdat je dan te maken hebt met %20 gezever en dergelijke. Gebruik, als je per se lange plaatjesnamen van meerdere woorden wilt gebruiken in plaats van een spatie een underscore ("_")

Dan heb ik ook nog een opmerking over je menu structuur, maak deze wat duidelijker, nu heb je dat je binnen het menu heen en terug kan gaan en dan kom ik bij een sioux-suppagina, terwijl ik om schilden had gevraagd. Je moet bij web ontwikkeling kijken vanuit het oogpunt van de gebruiker. Als ik als gebruiker zijnde iets wil weten over het indianenschild van een bepaalde stam tik ik dat in in google en kom ik bij jouw pagina terecht (een voorbeeldje). Dan klik ik ergens op, begrijp de structuur niet meer en denk: "hup, volgende site". Gebruikers vasthouden is moeilijk, en als iets niet werkt zijn mensen heel snel weg. Dus denk eraan dat je menu structuur duidelijk moet zijn, je moet niet kunnen verdwalen!

Op deze pagina staat een, vermeende, knop war ik niet op kan klikken, dit is erg vervelend, gebruik in een dergelijk geval gewone tekst.

Op diezelfde pagina staan een heleboel schilden en daarover zou ik het volgende advies willen geven, maak ze allemaal iets kleiner of verdeel ze over meerdere pagina's. Er zijn overigens ook genoeg photo-album scripts die ze gewoon laten zien met een volgende vorige en vergroten knop erbij (google maar eens o photo-album javascript)

Wanneer ik vervolgens klik op geschiedenis kom ik op een pagina war helemaal geen menu meer te vinden is, alleen maar een terug. Doe dit niet en maak een overzichtelijk menu vanwaaruit elke pagina te bereiken is (zie ook structuur, iets eerder in dit bericht)

Nog steeds over die geschiedenis pagina, overdrijf wat minder met die enorme plaatjes, en zet de teks er op een ordelijke manier in een net div-je naast (met css, zie hierboven).

Bij verschillende stammen op de schildenpagina (ik neem aan dat het stammen zijn, althans) krijg ik een tabel met een hoop zwarte plaatjes en de tekst in voorbereiding. Ik zou zeggen doe dit niet en zet de pagina's pas in het menu als ze daadwerkelijk af zijn. Wil je de gebruikers graag op de hoogte houden van wat je aan het voorbereiden bent, maak dan een link met in voorbereiding met daar een lijstje met welke stammen in voorbereiding zijn.

Op je eerste pagina vindt ik de enorme indiaan een beetje overdreven, ik moest een heel eind gaan scrollen voordat ik je tekst kon gaan lezen, ik zou zeggen maak die wat bescheidener.


Dit was een heel verhaal en ik zou zeggen, genoeg te doen.
Ik zal niet stemmen, maar ben zeer benieuwd naar een eventuele reactie en/of verbeteringen aan de site

Offline  bas1995
Gepost op: 03 mei 2009 - 22:22
Onbekendwat k*t site

Offline  roberini
Gepost op: 03 mei 2009 - 23:19
HTML beginnerbas1995 schreef:
wat k*t site


[offtopic]
Geef aan wat hij kan verbeteren en niet alleen dit.
[/offtopic]

Het is eentonig. Het is bijna alleen grijs. Probeer wat met de kleuren te 'spelen'. Bij indianen denk ik namelijk wat meer aan bruin en rood en dat soort kleuren.

Het menu staat helemaal los van elkaar. Ook zit er een platte schaduw op. Die schaduw kan wel weg of er moet een wat minder platte schaduw op. Als extra hierbij kan je ook nog een mouseover doen, want die pijltjes is wel een leuk idee. Bij onmouseout geen pijltje en bij onmouseover wel een pijltje.

In plaats van info@plainsindians.nl kan je een contactformuliertje neerzetten. Niet iedereen wil via een email-programma een email sturen en soms werkt het niet als je geen standaard programma als email-client heb ingesteld. Ook is het een stuk handiger en veiliger.

Bij de pagina Schilden krijg je allemaal losse tabellen naast elkaar(als gebruiker ziende). In de code eindig je telkens een tabel terwijl je er geen eentje opent daarna, maar wel weer een table row opent.

Bij geschiedenis zit er een blauwe border onder het plaatje. Ik weet niet of dat hoort, maar het ziet er niet zo mooi uit. Ook is de border groter dan het plaatje zelf.

Bij medicijnbundel, medicijnwiel, symbolen, arendsveren, de prairie en bij stammen is de border ook groter dan het plaatje zelf.

Bij link pagina precies hetzelfde.

Dit is wat ik te zeggen heb.

En nu iets wat goed was aan je site:

Je ideeën zijn goed, maar de afwerking heeft meer aandacht en tijd nodig.

Offline  bas1995
Gepost op: 04 mei 2009 - 00:28
Onbekendok ik zal het dit keer beter proberen:

ik vind het nogal irriterend dat het achtergrond plaatje door de tekst heen staat.

en verder vind ik hem nogal uit de tijd vooral het grijs vind ik niet mooi

onee ik zie nu dat het echtgrondplaatje/tekst één plaatje is  

Offline  Daiben
Gepost op: 04 mei 2009 - 17:01
LidIk moet zeggen voor een hobby site want indianen zijn vind jij duidelijk interresant vind ik dit echt een hele leuke site. het enige wat wat minder is vind ik je menu aan de linkerkant dat is het enige wat ik zeg dit kan verbeterd worden aan het uiterlijk

verder dit code erachter zou ik toch gaan overstappen naar divjes aangezien dit minder code oplevert en de boel wat duidelijker wordt en je hoeft iets minder aantepassen verder is dit een leuke site Thumbs up 

Offline  Koen
Gepost op: 06 mei 2009 - 16:27
PHP expertbas1995 schreef:
wat k*t site

Zo, streepje door je nickname 
voltrex schreef:
Vind het wat leeg enzo... 


Als je zo'n commentaar geeft dan heeft je score ook geen nut, bij deze verwijderd.
--

Voor een oude rakker ben je nog redelijk goed in het ontwerpen van websites 
Ik vind je website nogal onsamenhangend: de inhoud en het menu zweven maar ergens rond...
Je hebt de saaiere kleuren (grijs, zwart, ..) opgevrolijkt door je pagina te voorzien van voldoende afbeeldingen, wat prima is.
Verder ben ik het ongeveer eens met urqbz 

6

Offline  Raze
Gepost op: 07 mei 2009 - 10:02
PHP beginnerIk vind het een fantastische website, en wel om één reden: hij is mijn insziens prachtig en compleet gedocumenteerd!

Ik was aan het rondsurfen bij de foto's, en toen ik op een foto klikte was ik verrast om niet alleen een vergroting van de foto te zien, maar ook (bij sommige foto's) een biografie van de eigenaar, wat er gebruikt is voor de materialen, etc. Ik vindt dat persoonlijk even belangrijk als de layout, en het getuigt van iemand die er echt tijd ingestoken heeft (hetzelfde getuigt bij een website met een mooie layout of een goede code natuurlijk  )

Enkele kleine minpuntjes i.v.m. de layout: wanneer je (blijkbaar) klikt op een button, verdwijnt die button-text. Je kan beter de text op alle buttons overal laten staan. Ook de overgang van pagina naar pagina: dit is in het begin prachtig, maar gaat (mij toch) snel vervelen, aangezien de snelheid om door de website te kunnen bladeren toch achteruit gaat.

Van mij een 8.

Pagina:
Posten van een reactie is niet mogelijk.

 Bekijk:

 W3 Validiteit:
W3.org Validiteit

 Laatste toevoegingen :
[13-01] World of Captai...
[20-08] Eerste website
[19-07] PatrolServer - ...
[15-01] Schaken
[23-09] umuziek
[05-07] AdvertentiePlek
[17-04] Ingangsexamen G...
[25-01] seventie
[20-07] Finactum
[18-05] sopularity
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.044s