login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Boeken:

Boeken > Overige > Basiscursus Dreamweaver 4

Algemene informatie:
Titel van het boek: Basiscursus Dreamweaver 4
Auteur(s): Kassenaar, Peter
Prijs: € 17 ,95
Jaar van uitgave: 2001
Aantal pagina's: 277
ISBN: 9039517703

Uitgeverij:
Uitgeverij: Academic Service
Website: http://www.academicservice.nl

Commentaar:
Inhoud

Macromedia Dreamweaver 4 is als webdesignpakket een populaire toepassing voor het maken van webpagina's en -sites. Met Dreamweaver kunt u op visuele wijze uw site vormgeven. In deze Basiscursus leert u hoe u sites met Dreamweaver opzet en beheert. De Basiscursus is zowel geschikt voor de Windows- als de Macintosh-versie van Dreamweaver 4.

Dreamweaver 4 is een programma waarmee u supersnel sites kunt maken. Vroeger moest u een aparte `programmeertaal' (HTML) leren om webpagina's te ontwerpen. Hoewel kennis van HTML nog steeds erg handig is, is het met Dreamweaver 4 beslist niet noodzakelijk dat u deze opmaaktaal beheerst. U maakt pagina's net zoals u dat in een gewone tekstverwerker zou doen en Dreamweaver zorgt ervoor dat uw opmaak wordt omgezet naar HTML-commando's die de server en de browser (Internet Explorer of Netscape Navigator) begrijpen. Indien gewenst kunt u echter nog steeds rechtstreeks in de HTML-code ingrijpen -- zo biedt Dreamweaver het beste van twee werelden.

Dreamweaver is evenwel geen eenvoudig programma waarmee u `even snel een webpagina in elkaar zet'. Hoewel met weinig inspanning al snel goede resultaten kunnen worden bereikt zult u pas na intensieve studie en een redelijke tijdsinvestering alles uit de interface kunnen halen waardoor uw projecten zich onderscheiden van die van anderen. Het is echter een investering die de moeite waard is. Dreamweaver is feitelijk het centrum van het web van ontwerp- en animatieprogramma's van Macromedia geworden. Het grondig leren werken met verschillende onderdelen van de Dreamweaver-interface speelt dan ook een belangrijke rol in deze Basiscursus. Daarnaast komt uiteraard aan bod hoe u een pagina opmaakt: afbeeldingen, hyperlinks, tabellen en layers worden allemaal behandeld.

Omdat de ruimte in het boek te kort schoot, zijn als extra service een tweetal hoofdstukken online geplaatst. Na eenmalige registratie kunt u deze in de vorm van pdf-bestanden downloaden. Wij hopen u zo als lezer nog beter van dienst te zijn.

Hoofdstukken

1. Introductie: kennismaken met Dreamweaver en het internet.
2. Snel een eerste site realiseren.
3. De interface in detail, werken met paletten en vensters.
4. websites plannen en ontwerpen.
5. Pagina-opmaak en -beheer.
6. Afbeeldingen gebruiken.
7. Meer over hyperlinks.
8. Tabellen en layers.
9. Werken met behaviors.
Appendix A, Macromedia Dreamweaver 4 downloaden en installeren.

Online:

10. Werken met frames.
11. Samenwerken met andere applicaties (HomeSite, Word en Flash)

Afbeelding:

 
© 2002-2020 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.006s