login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Reacties op nieuwsartikel:
Firefox 'Tab Candy' maakt tabbed browsing makkelijker
Gepost door: NTS64 - 27 juli 2010 - 12:20 - Bron: CNET - Hits: 3470


Afgelopen vrijdag kondigde Aza Raskin, hoofd van het user experience team bij Mozilla’s Lab divisie, een nieuwe feature aan: ‘Tab Candy’. Deze nieuwe feature zou de tabbed browsing ervaring drastisch moeten verbeteren.

Tab Candy is geen Firefox add-on maar een volwaardige feature dat Raskin en zijn team aan het ontwikkelen zijn. Tab Candy biedt een soort van desktopomgeving waarbij geopende tabs gegroepeerd en gescheiden kunnen worden. Wanneer een van deze groepen wordt geopend dan functioneert de groep als een aparte instantie van de browser. Zo kan men bijvoorbeeld 50 tabs openen en deze vervolgens onderverdelen in groepen van 5. Wanneer men dan één van deze groepen opent ziet men in de tabbar enkel de 5 tabs uit de groep en niet de overige 45. Overigens kan men ook makkelijk naar andere groepen of subgroepen overschakelen zonder verschillende Firefox vensters te moeten openen.

Raskin merkt op Tab Candy het beheren van geopende tabs veel makkelijker maakt op netbooks en andere apparaten met kleine schermen. Daarbij is Tab Candy ook volledig met HTML, CSS en Javascript gemaakt. “That is how powerful the web has become”, schrijft Raskin.

Het concept is nog steeds in ontwikkeling maar Raskin heeft reeds een alpha versie beschikbaar  gemaakt. Voorlopig zijn het groeperen en overschakelen van groepen de enige features in het Tab Candy concept, maar Raskin is van plan om in de toekomst meer features toe te voegen. Hiertoe behoort een zoekfunctie, de mogelijkheid om tabs publiek en privé te delen en tot slot is er ook sprake van de mogelijkheid om een private browsing session op een groep toe te passen.


Bookmark and Share

Pagina:

Offline  milco
Gepost op: 15 september 2010 - 14:38
Lidik heb de 4.0 beta 6 sinds vandaag en het uiterlijk is wel mooier geworden maar dat tab candy Nee dat gebruik ik weinig ( had eerder al een andere beta geinstalleerd)

Offline  anseel
Gepost op: 31 december 2010 - 15:10
Nieuw lidis dit een verbetere versie van wat je al in opera kan ?want als ik me niet vergis kan je met opera zo'n venster maken met verschillende website's

Offline  NTS64
Gepost op: 02 januari 2011 - 22:55
PHP gevorderdeanseel schreef:
is dit een verbetere versie van wat je al in opera kan ?want als ik me niet vergis kan je met opera zo'n venster maken met verschillende website's

Dit nieuwsartikel dateert van juli. Opera heeft inderdaad sinds versie 11.00 die op 16 december uitkwam een gelijkaardige feature.

Offline  PHPJonas
Gepost op: 14 februari 2011 - 18:43
Lidafgepakt van Google Chrome!
Iedereen weet dat google chrome de beste browser ter wereld is!

Pagina:
© 2002-2019 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.037s