login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Showcase:

ShowcaseLayouts >  Mediatechnologie - project school

Gegevens:
Gepost door:
Jelmerholland
URL:
http://i52.tinypic.com...
Hits:
1096
18 +:
Nee
Aantal stemmen:
0
 Huidige score:
50

Sitemeter:
(50)

Beschrijving website:

Voor een project op school moeten we een site maken over mediatechnologie.
Doelgroep: aankomende studenten, studenten (in het achterhoofd houden we rekening met de ouders van ~ )


Waar wil ik dat je naar kijkt:
- Opbouw header
- Opbouw footer
- Kleuren (rood en blauw want dat zijn de kleuren van de HU)
- En naar de plek van de content (het witte, het gaat daar om de lijntjes en het idee van de post-it. Nou kan je daar nog niet heel veel over zeggen want het midden is nog niet af. Maar dit wordt wel het idee van de website.
Dus niet te kritisch zijn op de 'plek van de content' want die is nog crappy.

Nou maak je dit normaal gesproken met een project groep, maar ik heb eigenlijk in mijn eentje de lay-out gemaakt (de rest deed de teksten enzo).. Dus ik zou graag commentaar hebben 

Positief, negatief.. alles is welkom, maar je moet 't wel kunnen onderbouwen ;) Dan heb ik er ook wat aan voor in toekomstige projecten.

Groeten,
Jelmer


Pagina:

Offline  cx1213
Gepost op: 29 september 2010 - 17:20
Liderg netjes alleen snap ik het nut niet van die dikke zwarte balk onderaan.

Offline  Jelmerholland
Gepost op: 29 september 2010 - 17:28
PHP beginnerExcuus, die zwarte balk daar komt een sitemap, de copyright etc. Er zijn 5 hoofd pagina's en heel misschien sub-pagia's (daar zijn we nog niet helemaal uit) dus daar komt een kleine site-map. Het is gewoon de footer ;)

Is het misschien overbodig, past het niet? Zijn er andere dingen mis mee?

En bedankt voor de positieve reply 

Offline  Pieter
Gepost op: 30 september 2010 - 08:34
Gouden medaille

SEO guru
Goed, bij deze een aantal opmerkingen:
-Teveel basis effectjes (inner shadow,gradients).
-De kleuren zijn nogal erg agressief (fel rood in combinatie met blauw en gele post-it)
-Je tekst zelf zou ik niet zo lang maken, maar eerder opsplitsen. Nu moet je echt je hoofd over je volledige scherm meebewegen om te lezen, geen mens die dat doet. Maw, ze slaan je tekst over nu.
-Hoe zie je concreet dat menu? (Op gebied van code dan)

-> Dit waren zowat de opmerkingen die ik erover heb, voor de rest is het wel ok. 

Edit: over die kleuren, ik weet dat het de kleuren van school zijn maar dat kan je anders oplossen (vb meer wit/grijstinten)

Offline  Jelmerholland
Gepost op: 30 september 2010 - 09:46
PHP beginnerDe basis effectjes, we hebben deze expres gekozen. We vonden het een wel een cool idee om alles te laten 'overlappen' (als je begrijpt wat ik bedoel), we wilden te tekst daar bij laten passen door ook de titels naar 'binnen' te laten gaan. Zou ik mogen vragen hoe we dit subtieler kunnen aanpakken? We hebben al wat geprobeerd, maar dan pas het niet meer bij de rest, en als je alle schaduw weg haalt dan oogt het weer heel saai Enig idee?

-------------------

De kleuren, ja klopt, misschien moeten we in de header ergens een grijstint terug laten komen. Aan de andere kant, het is een site voor jonge mensen, dat is doelgroep#1, de aankomende studenten. Wat houdt dit in? Mensen van 15/16 - 18/19. Dus aan de andere kant past dit ook wel. En dan zit ik weer te kijken, waar kunnen we extra grijs toepassen? In de main komen sowieso nog grijstinten, dus misschien dat dat het agressieve beeld al weg haalt. Dat moeten we even proberen, bedankt.

-------------------

Pieter zegt:
Je tekst zelf zou ik niet zo lang maken, maar eerder opsplitsen. Nu moet je echt je hoofd over je volledige scherm meebewegen om te lezen, geen mens die dat doet. Maw, ze slaan je tekst over nu.

Jelmer zei in de omschrijving:
Dus niet te kritisch zijn op de 'plek van de content' want die is nog crappy.

dus... ;) ... Maar bedankt, we moesten daar sowieso nog even naar kijken, misschien dat we de post it en de hele rechter kant ietsje groter maken, dan oogt het al wat beter (denken we), maar dit is iets om ook uit te proberen.

-------------------

Hoe wij dat menu concreet gaan zien?
Ik heb het al helemaal in mijn hoofd, we 'slicen' de 'actieve navigatie' inclusief de blauwe balk onder, ook de inactieve navigatie (rood) slicen we inclusief het blauw. Dan heb je gewoon 5 relatief grote plaatjes die je 'over' de header heen haalt. Dat lijkt mij tenminste de makkelijkste manier. Dan is er 1 nadeel. Dat je ook op het blauwe kan klikken om te navigeren, dat vinden we niet zo netjes. Dus wellicht maken we een <li> met daarin in een <a> wat dan daadwerkelijk aanklikbaar wordt. Als :hover laten we tekst verkleuren, dus dat gaat wel simpel worden ;)
Daarna met php checken op welke pagina we zitten, die de goede class meegeven and done :-)

-------------------

Ik hoop dat het je zo een beetje duidelijk vind, mocht je de vragen die ik jou dus stelde 'kunnen' beantwoorden, dan hoor ik 't wel (hoop ik )

Bedankt voor de comments,
Jelmer (en de project groep)


Offline  Pieter
Gepost op: 30 september 2010 - 14:43
Gouden medaille

SEO guru
Dat "overlappen" zie ik niet echt, misschien nog iets meer aan werken. Wat ik bedoelde met iets subtieler? Ik vind dat dat rood en blauw te hard van kleur zijn en teveel aanwezig. Ook naast elkaar. Dat zijn 2 kleuren die met elkaar vloeken, dus best zo min mogelijk grote vlakken (zoals het menu nu is).
De meeste sites nemen 1 hoofdkleur (blauw, groen, rood,...), een detailkleur (vaak complementair met hoofdkleur) en dan 1 "rustkleur" (wit t.e.m. zwart). Bij jullie zijn die kleuren even sterk aanwezig. Ik zou een meer witte/blauwe layout maken dan.
Vb. Op pepsi.com, mnm.be, mobil.co.uk, carrefour.eu,... waar de bedrijfskleuren ook blauw en rood zijn, neemt men overwegend blauw.
Waarschijnlijk met de reden dat blauw een meer rustige kleur is dan rood (zelfs cocacola.be gebruikt minder rood).

Natuurlijk, dat is smaak en over smaak discussieert men niet .

Persoonlijk ben ik ook van mening dat de plaatsing van de teksten evengoed deel uitmaakt van de layout, vandaar ook mijn reactie. Het is misschien beter volgende keer al een dummie tekst die wel gestyled is erop te zetten, zodat er een volledig beeld gegeven wordt.

Bij deze, ik hoop dat je er iets aan hebt.

Offline  Jelmerholland
Gepost op: 01 oktober 2010 - 21:07
PHP beginnerMerci, daar heb ik zeker wat aan ;)

Offline  WouterJ
Gepost op: 02 oktober 2010 - 13:37
HTML gevorderdeDe header vind ik gaaf.

Maar die inner shadow bij het menu vind ik echt te veel van het goede. Bij de geselecteerde menu item zou ik de inner shadow wat lichter maken. Niet dat donkere zwart.

De footer laat je van wit naar zwart lopen, maar je maakt ook nog gebruik van en schaduw van de rode balk. Nu is het daar zwart-wit-zwart. Ik denk dat het mooier is als je de gradient in de footer omdraait.

De schaduw bij de blauwe balk en rode balk onderin staat wel een beetje overdreven. Zelf had ik de schaduw bij de blauwe balk weg gelaten.

De line-height bij de content is net niet goed naar mijn mening. De laatste regels zijn goed, maar bij het begin staat de tekst over de blauwe lijn. Daar zou ik nog een beetje naar kijken en proberen.

Maar van de rest mooi lay out!

Offline  Jelmerholland
Gepost op: 04 oktober 2010 - 19:05
PHP beginnerThanks.. hier kunnen we zeker wat mee. Ik weet niet of de rest van de groep het er mee eens is (aangezien er dan weer wat tijd in gaat zitten en blablabla) maar ik kan er sowieso in persoonlijk opzicht wel wat mee (<-- hele fage zin volgens mij )

Pagina:
Posten van een reactie is niet mogelijk.

 Bekijk:

 Laatste toevoegingen :
[13-01] World of Captai...
[20-08] Eerste website
[19-07] PatrolServer - ...
[15-01] Schaken
[23-09] umuziek
[05-07] AdvertentiePlek
[17-04] Ingangsexamen G...
[25-01] seventie
[20-07] Finactum
[18-05] sopularity
© 2002-2019 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.041s