login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Reacties op nieuwsartikel:
ajaxLaunch
Gepost door: haytjes - 05 juni 2006 - 14:38 - Bron: ajaxlaunch - Hits: 1911

Michael Robertson, een Amerikaans zakenman, gekend van mp3.com en Linspire waagt zich aan een nieuw project. Dit keer wilde hij voor 2 maanden elke woensdag een nieuwe applicatie online zetten. Dit doet hij niet zomaar, elke applicatie zal in ajax geschreven zijn en hoeft dus niet geïnstalleerd te worden. Momenteel werken de applicaties alleen in Firefox 1.5, maar men belooft dat Internet Explorer ook ondersteund zal worden. Momenteel zitten we wel al ongeveer een maand ver en heeft hij al een ajax versie van Word, Excel, SVG editor, video bewerkingsprogramma en iTunes.

AjaxWrite
Dit is een web based word processor. Hiermee is het dus mogelijk om Word-documenten, OO-document, PDF-bestanden en textbestanden te openen. Vanaf je dit programmaatje opent zie je de normale layout van een word processor, een menubalk, een werkbalk en een area voor je text te typen. Het is dus zeer gemakkelijk om alles terug te vinden. Toch moet je er rekening mee houden, dat dit maar een klein ajax applicatie is en niet alles erin zit. De meest gebruikte functies zitten erin, maar daar houd het ook bij op.

ajaxSketch
In het rijtje hoort ook een web based tekenprogramma. Hiermee is het mogelijk om SVG afbeeldingen te openen en aan te passen of zelf te maken. Dit is heel basic en het is niet de bedoeling om je meesterwerken hierop te maken. Toch is het zeer gebruiksvriendelijk en doordat het in SVG wordt opgeslaan is het ook niet groot.

eyespot
Dit is de enige applicatie, waarvoor men zich moet registreren en ook het enige dat niet het voorvoegsel ajax bezit.. Dit is een web based video bewerkingsprogramma. Het eerste dat je kan doen is je video's online zetten. Hierbij moet je wel onder de 25mb blijven, want je hebt maar zoveel ruimte daarvoor. Daarna kan je aan de slag met deze video's en is het tijd om te mixen. Hierbij is het alleen mogelijk om verschillende stukken van video's achter elkaar te plakken met muziek eronder. Het is dus nog niet mogelijk om van die in het oog springende overgangen eraan toe te voegen.

ajaxXLS
Dit is een web based spreadsheet viewer. Het is wel al mogelijk om online zelf spreadsheets te schrijven via de ajaxXLS Editor, maar dit noemen ze nog maar een beta, omdat het nog vol met bugs zit. Dus op dit moment is het eigenlijk nog maar alleen mogelijk om .xls en .ods te lezen.

ajaxTunes
Niet te verwarren met iTunes, want dit is toch net wat anders. Dit, een web based music player, zorgt ervoor dat je met een hoge kwaliteit je music vanop het internet op elke computer kan afspelen. Het bevat alleen maar de broodnodige functies, zoals pause, fast-forward, rewind en het kiezen van muziek volgens een vooraf opgestelde playlist of volgens een artiest. Om de muziek te beluisteren heb je geen account nodig, wil je de muziek van jezelf online zetten, is een registratie verplicht. Daarna is het mogelijk tot 40.000 liedjes online te zetten.

ajaxOS
Het volgende en waarschijnlijk laatste dat er zal komen is ajaxOS. Dit is heel wat anders dan de vorige in AJAX geschreven applicaties. AjaxOS is een Operating Systeem die AJAX zal ondersteunen. Dus zal het mogelijk zijn om alle vorige applicaties als programmaatjes te laten runnen in deze OS.

Het is een mooi initiatief, maar of dat we binnenkort een ajaxOO hebben, dat is te betwijfelen. Javascript is en blijft een redelijke trage taal en werkt niet in alle browsers op dezelfde manier. Daardoor zal het waarschijnlijk zeer moeilijk en tijdrovend worden om dit voor elkaar te krijgen.
Bookmark and Share

Pagina:  

Offline  MothZone
Gepost op: 05 juni 2006 - 14:49
PHP ver gevorderde



Mooi, mooi.
Wel handig, maar betwijfel of hij echt wel elke woensdag iets gaat af hebben.

Alleen moet je de inleiding eens deftig herlezen, ontbreken enkele woorden in.

Offline  haytjes
Gepost op: 05 juni 2006 - 14:57
Gouden medailleGouden medaille

JS gevorderde




Tot nu toe is er elke week een nieuwe app geshowt. Nu denk ik wel bij de AjaxOS, dat dit niet het geval gaat zijn.
Hoewel het al bijna af is. Dus het kan zijn van wel.

Offline  MothZone
Gepost op: 05 juni 2006 - 15:11
PHP ver gevorderde



Mja, ff op een week een OS schrijven, betwijfel of t veel zal voorstellen...

Offline  haytjes
Gepost op: 05 juni 2006 - 15:15
Gouden medailleGouden medaille

JS gevorderde




niemand zegt dat ze niet al eerder bezig waren. En hoe dan ook hij heeft ook nog Linspire. Dat is een OS dat hij al eerder een keer heeft geschreven. Hij kan dat overgenomen hebben en dan gewoon gezorgd hebben dat bij .ajax (of zoiets) de FF browser wordt geopend (weliswaar zonder statusbalk, titelbalk ...).

En 'k denk dat ik er niet erg naast zit, aangezien de layout van de screenshot's verdacht veel op linspire lijkt.

Offline  MothZone
Gepost op: 05 juni 2006 - 15:21
PHP ver gevorderde



Jah, heb t ook is bezien nu, en denk wel dat het kan wat jij zegt.

Offline  Maarten
Gepost op: 05 juni 2006 - 16:25
Erelid



Dat OS IS gewoon Linspire als ik die shots zie, en Linspire is de grootste afzetterij ooit ontwikkeld op deze aardbol.

Offline  Stijn
Gepost op: 05 juni 2006 - 17:23
PHP expert



knap man 

@Murfy: die gast heeft wel goeie ideeën , als je die demo eens zou bekijken... Alle software gaat in de toekomst online staat , ook je OS en dat bewijst hij dat het bijna alleen maar voordelen heeft, wat hij prachtig uitlegt in de eerste 10 minuten over hem en zijn zoon later. Ik zou niet direct negatief oordelen.

Offline  Maarten
Gepost op: 05 juni 2006 - 22:25
Erelid



Ik zeg niet dat z'n idee slecht is of dat z'n ajax-software slecht is.
Ik zeg gewoon dat Linspire afzetterij is.

Offline  Stijn
Gepost op: 05 juni 2006 - 22:50
PHP expert



waarom? omdat het zo'n store heeft waar je de software van moet kopen? Da's wel kut aan linspire , maar het is een goed systeem voor de ultieme beginnende linux'er :-)

Offline  Wijnand
Gepost op: 06 juni 2006 - 12:29
Moderator



Ik vind een aantal van die "applicaties" wel strak gemaakt.

Pagina:  
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.019s