login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Forum

Jquery galleria loader / AD gallery

Offline Ies - 08/02/2011 11:18 (laatste wijziging 10/02/2011 15:37)
Avatar van IesNieuw lid Ik heb voor de onderstaande website(is overigens voor free, niet betaalde opdracht oid.) een jquery galleria script gebruikt. Als je links op een menu item klikt wordt er een galerie geopend, maar zoals je ziet duurt dit echt onwijs lang omdat eerst ook alle ‘full-size’ afbeeldingen geladen worden. Wat ik eigenlijk zou willen is dat er een spinner/loader verschijnt gelijk tot alle afbeeldingen geladen zijn. Probleem is doordat ik vrijwel geen ervaring met jquery heb ik ook niet weet waar ik de code precies moet aanpassen en wat..

[edit, zoals hieronder staat heb ik een nieuwe gallery geinstalleerd, dus bovenstaande traagheid probleem bestaat niet meer]

link

Ik hoop dat iemand me wat hulp en tips kan geven..!

Alvast bedankt,

Ies

2 antwoorden

Gesponsorde links
Offline DenMette - 08/02/2011 12:27
Avatar van DenMette PHP gevorderde Jou probleem zou ik anders oplossen, maak thumbnails aan die je inlaad.

jQuery heeft een paar leuke fotoviewers zoals onder andere Shadowbox en Fancybox. Deze moet je maar eens googlen. Als je na de thumbnails nog een grote afbeelding wilt inladen maakt het voor de gebruiker niet uit dat het langer duurt.
Offline Ies - 08/02/2011 16:43 (laatste wijziging 08/02/2011 17:20)
Avatar van Ies Nieuw lid Bedankt, heb nu AD gallery geïnstalleerd en dat werkt al een stuk beter, maar helaas nog twee 'problemen'.

1. Ik wil graag dat de description alleen te zien is bij een mouse over. Ik heb het een stukje geprobeerd met de volgende code:

  1. $('.ad-image').hover(
  2. function () {
  3. $('.ad-image-description').stop().animate({height: 30},250);
  4. },
  5. function () {
  6. $('.ad-image-description').stop().animate({height: 0},250);
  7. }
  8. );


Helaas werkt dit in Firefox maar 1 keer, alleen nadat de pagina geladen is en daarna als ik een andere foto aanklik niet meer... En in IE werkt het helemaal niet.

2. De hoogte van de afbeelding/div moet nu worden opgegeven in css file anders zie je niets, zou liever hebben dat deze gewoon zelf automatisch de hoogte bepaald zonder de foto te gaan resizen.

Bedankt alvast!
Gesponsorde links
Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen posten.
Actieve forumberichten
© 2002-2024 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.186s