login  Naam:   Wachtwoord: 
Registreer je!
 Boeken:

Boeken > CGI/PERL > CGI programmeren met Perl

Algemene informatie:
Titel van het boek: CGI programmeren met Perl
Auteur(s): Guelich, S. & Gundavaram, S.
Prijs: € 42 ,0
Jaar van uitgave: 2001
Aantal pagina's: 406
ISBN: 9039517673

Uitgeverij:
Uitgeverij: Academic Service
Website: http://www.academicservice.nl/

Commentaar:
De meeste websites gebruiken tegenwoordig de Common Gateway Interface (CGI) voor het maken en afleveren van dynamische webinhoud. CGI is een generieke interface voor het aanroepen van externe programma's om getallen te kraken, databases te ondervragen, aangepaste tabellen te genereren en welke andere taak dan ook uit te voeren op de webserver.


CGI-programma's kunnen geschreven worden in elke programmeertaal, maar Perl is verreweg de populairste taal voor CGI. Perl werd aanvankelijk ¿ meer dan tien jaar geleden ¿ ontworpen ten behoeve van tekstverwerking. Inmiddels heeft het zich ontwikkeld tot een krachtige, objectgeoriënteerde taal die favoriet is geworden bij webontwerpers. CGI-programmeurs waarderen de hulpmiddelen voor tekstmanipulatie van Perl en de module CGI.pm, die een goed geïntegreerde, objectgeoriënteerde interface biedt voor bijna alle taken die met CGI verband houden.

CGI Programmeren met Perl laat zien hoe u CGI gebruikt om dynamische webinhoud te presenteren op uw website. Dit boek gaat in op de technieken die op dit moment beschikbaar zijn via de module CGI.pm en de nieuwste versies van Perl. Na een korte uitleg van de werking van CGI en het HTTP-protocol dat eraan ten grondslag ligt, wordt uitgebreid ingegaan op de technieken die bij het maken van CGI-programma's kunnen worden toegepast.
Afbeelding:

 
© 2002-2019 Sitemasters.be - Regels - Laadtijd: 0.007s